Mayıs 2012 Türkiye’de en çok satan marka ve modeller

Posted on Haziran 19, 2012

2


Mayıs ayında pek çok model satışlarını artırdı. Özellikle pazara yeni giren ve kampanya yapılan modellerin ayı iyi geçirdiği anlaşılıyor. ODD’nin (Otomotiv Distribütörleri Derneği) açıkladığı rakamlara göre oluşturduğumuz Türkiye’de Mayıs 2012’de en çok satılan marka ve modeller listesinde birinci sırada bu modelleri görmek mümkün. İşte Mayıs ayının segment segment en çok satan araçları.

Hazırlayan: Tulu DARICAN

A segmentinde Mayıs ayında lider değişti. Uzunca süredir eski yüzüyle satılıyor olmasına karşın liderliği sürdüren Fiat Panda, stokların erimesiyle üçüncü sıraya kadar geriledi. Mayıs ayında 26 adet satan Chevrolet Spark birinciliği elde etti.
B segmentinde de liderlik değişti. 3197 adet satan Ford Fiesta birinciliğe yükselirken, Renault Symbol 2315 adetlik satışla ayı ikinci sırada tamamladı.
C segmentinin en tepesinde 3494 adetlik satışla Fiat Linea’yı görüyoruz. Opel Astra ise Mayıs ayında 2428 adet satarak sürpriz yaptı ve ikinci sıraya yükseldi. Renault Fluence ise 1986 adetlik satışla üçüncülüğe geriledi.
D segmentinin birincisi yine VW Passat. 1207 adet satan Passat’ı, 597 adetlik satışla Mercedes C Serisi izliyor.
BMW 5 Serisi Mayıs ayında 547 adet satarak ayı lider tamamladı. İkincilikse 249 adetlik satışla Mercedes E Serisinin oldu.
F segmentine baktığımızda Audi A8’i listenin en tepesinde görüyoruz. A8’in satış adedi 20. İkinci sıradaysa 13 adet satan Mercedes S Serisi bulunuyor.
Sıralamanın değiştiği bir diğer segment kompakt SUV sınıfı. Nissan Qashqai Mayıs ayında atağa kalkarak 845 adet sattı ve liderliğe oturdu. Dacia Duster ise 757 adetle ikinci konumda bulunuyor. 609 adet satarak bu ay listeye giren Kia Sportage ise ayın sürprizlerinden birisi.
Kompakt MPV segmentindeyse 456 adet satan Ford C-MAX liderliğini sürdürüyor. Listelere tekrar birkaç ay önce dahil olan Mercedes B Serisi ise 133 adetlik satışla ikinci sıraya yükseldi.
Pick-up segmentinde VW Amarok lider durumda bulunuyor. Amarok’un satış adedi 259. Bu ay ikincilikse 227 adet satan Toyota Hilux’ün oldu.
Hafif ticari araçlarda (LCV) Ford’un tırmanışını görüyoruz. Ford Connect, Mayıs ayında 3107 adet satarak liderliği geri aldı. Fiat Doblo ise 2550 adetlik satışla ikinci, Fiat Fiorino’ysa 1984 adetlik satışla üçüncü oldu.

Posted in: Satış Analizi